Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: «Κακή ιδέα» η εξαγορά του Twitter – Μη ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την εταιρεία

tags :
Citigroup: «Κακή ιδέα» η εξαγορά του Twitter – Μη ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την εταιρεία
Η ιστορία έχει δείξει πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&A) που έχουν σχέση με διαδικτυακές εταιρεία, είναι γεμάτες προκλήσεις
Αν και οι φήμες για την εξαγορά του Twitter πλέον οργιάζουν και στο τραπέζι των προσφορών κάθονται τρανά ονόματα όπως Disney, Salesforce και Google, η Citigroup δε θεωρεί και τόσο καλή ιδέα την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρεία…
Ειδικότερα, η Citigroup, αφού παραθέσει τους τέσσερις σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είναι «κακή ιδέα» η εξαγορά του Twitter τη δεδομένη χρονική περίοδο, δίνει ως παράδειγμα (βλέπε παρακάτω) λοιπές τεχνολογικές όπως η Yahoo, οι οποίες εξαγοράστηκαν όταν η αξία τους είχε φτάσει στο ναδίρ.
Αυτή τη στιγμή το Twitter βρίσκεται στην απέναντι όχθη, καθώς η μετοχή του πραγματοποιεί ράλι τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για την επικείμενη εξαγορά του.



Οι λόγοι για τους οποίους η Citi δεν προτείνει την εξαγορά της εταιρείας:

1. Η ιστορία έχει δείξει πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&A) που έχουν σχέση με διαδικτυακές εταιρεία, είναι γεμάτες προκλήσεις.
Με άλλα λόγια, το Twitter θα δημιουργήσει προβλήματα στον αγοραστή του.

2. Οι επιδόσεις του Twitter δεν είναι τόσο ικανοποιητικές. Τα τελευταίο στοιχεία δείχνουν μία στασιμότητα στην αύξηση του αριθμού των χρηστών αλλά και στα έσοδα από τις διαφημίσεις (ανά χρήστη).

3. Η εξαγορά πρέπει να γίνει εξ’ ολοκλήρου μόνο με μετοχές ή μόνο με μετρητά.
Στην περίπτωση εξαγοράς από την Disney, τα μετρητά θα μειώσουν την αξία της μετοχής της εταιρείας κατά 5 δολ., ενώ στη δεύτερη περίπτωση κατά 9 δολ.

4. (μόνο για την Disney) Δεν είναι σαφές με ποιον ακριβώς τρόπο το Twitter θα αποδεχθεί οικονομικά επωφελές για την Disney.

Τέλος, η Citi τονίζει πως το Twitter υπολείπεται κατά πολύ του μεγάλου ανταγωνιστή του, Facebook, κάτι που τονώνει την πεποίθηση πως οι χρήστες του δεν θα αυξηθούν περισσότερο στο μέλλον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης