Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εξαγορά της Deutsche Bank πρέπει να εξετάσει η… Τουρκία, σύμφωνα με σύμβουλο του Erdogan

Την εξαγορά της Deutsche Bank πρέπει να εξετάσει η… Τουρκία, σύμφωνα με σύμβουλο του Erdogan
«Η Τουρκία πρέπει να εξετάσει να χρησιμοποιήσει ένα νέα ταμείο ή μια ομάδα κρατικών τραπεζών ως όχημα για να αποκτήσει την πολύπαθη Deutsche Bank», φέρεται να είναι η πρόταση του συμβούλου του Erdogan
Την εξαγορά της Deutsche Bank πρέπει να εξετάσει η… Τουρκία, σύμφωνα με τον Yigit Bulut, επικεφαλής σύμβουλο του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan.
Ειδικότερα, ο Bulut, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, πρέπει να γίνει τουρκική τράπεζα.
«Η Τουρκία πρέπει να εξετάσει να χρησιμοποιήσει ένα νέα ταμείο ή μια ομάδα κρατικών τραπεζών ως όχημα για να αποκτήσει την πολύπαθη Deutsche Bank», φέρεται να είναι η πρόταση του συμβούλου του Erdogan.
Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Τούρκου είχε ως εξής:
«Εδώ και μήνες από την τηλεόραση εφιστώ την προσοχή στα ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια της Τουρκίας: Κάποιες πολύ καλές επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και πρέπει να αγοράσουμε ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε αυτές.
Δε θα ήσαστε πιο χαρούμενοι να γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας Τουρκική Τράπεζα (Turkish Bank);».
Η κατάρρευση της μετοχής της γερμανικής τράπεζας φαίνεται, λοιπόν, ότι ωθεί σε εικασίες εξαγοράς της από εξαιρετικά απροσδόκητες πλευρές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης