Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στο πετρέλαιο λόγω ορμής από τη χθεσινή συμφωνία OPEC - Στα 49,00 δολ. το Brent

Νέα κέρδη στο πετρέλαιο λόγω ορμής από τη χθεσινή συμφωνία OPEC - Στα 49,00 δολ. το Brent
Μια ημέρα μετά τη συμφωνία του OPEC, ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αυτή να καταρρεύσει προτού συμφωνηθούν οι λεπτομέρειές της
Νέα άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου διατηρώντας την ορμή που ανέκτησαν χθες μετά τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας μικρής μείωσης παραγωγής - από τον Νοέμβριο του 2016 - των 14 χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC στο Αλγέρι.
Ιδιαίτερα το WTI κατέγραψε ρεκόρ μηνός, παρ' ότι νωρίτερα στην ημέρα τόσο αυτό, όσο και το Brent, παρουσίαζαν υποχώρηση, μετά τα τεράστια κέρδη άνω του 5% που πραγματοποίησαν χθες.
Μια ημέρα μετά τη συμφωνία του OPEC, ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αυτή να καταρρεύσει προτού συμφωνηθούν οι λεπτομέρειές της μέχρι την επόμενη σύνοδο του OPEC στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου 2016 και ξεκινήσει να εφαρμόζεται.
Ανησυχία εκφράζεται και για το γεγονός, ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος του OPEC για τεχνητή άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αυτό θα οδηγούσε σε αύξηση της παραγωγής από χώρες εκτός OPEC.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε, ότι η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει την πετρελαϊκή της παραγωγή στο τρέχον ιστορικά υψηλό επίπεδο των 11,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως (αργό πετρέλαιο και κλασματικά αποστάγματα) του Σεπτεμβρίου 2016, παρά τη συμφωνία του OPEC (στον οποίο δεν είναι μέλος).
Κέρδη 0,64% ή 31 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να βελτιωθεί σε 49,00 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί μεταξύ 47,99 και 49,81 δολαρίων ενδοσυνεδριακά.
Ακόμα μεγαλύτερα κέρδη 1,17% ή 55 σεντς παρουσίασε η τιμή του future Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να ανέλθει σε 47,60 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει τιμές μεταξύ 46,60 και 48,32 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Από την αρχή του 2016, το Brent παρουσιάζει κέρδη 11,97%, ενώ το WTI καταγράφει αντίστοιχη άνοδο 9,88%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης