Τελευταία Νέα
Διεθνή

H&M: Πτώση -9% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 - Στα 4,82 δισ. σουηδικές κορώνες

tags :
H&M: Πτώση -9% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 - Στα 4,82 δισ. σουηδικές κορώνες
Οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του +6%, στις 56,8 δισ. σουηδικές κορώνες
Πτώση της τάξεως του -9% στα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα (30/9) η Hennes & Mauritz AB, με τα αποτελέσματα της σουηδικής εταιρίας να δέχονται πιέσεις κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών, καθώς και λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της σουηδικής εταιρίας διαμορφώθηκε στις 4,82 δισ. σουηδικές κορώνες, έναντι 5,31 δισ. κορωνών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα των εκτιμήσεων από τους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 4,9 δισ. κορώνες.
Παράλληλα, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του +6%, στις 56,8 δισ. σουηδικές κορόνες, έναντι 53,42 σουηδικών κορωνών το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου, η εταιρία είχε συνολικά 4.135 καταστήματα, έναντι 3.675 καταστημάτων το προηγούμενο έτος.
Να σημειώσουμε ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η H&M δήλωσε ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν αρνητικά από τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, οι οποίες ευθύνονται στα υψηλότερα αποθέματα, καθώς και λόγω του υψηλότερου κόστους αγοράς που οφείλεται στην ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης