Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Τριπλή συμφωνία με Barclays, Deutsche Bank και Credit Suisse επιδώκουν οι ΗΠΑ

FT: Τριπλή συμφωνία με Barclays, Deutsche Bank και Credit Suisse επιδώκουν οι ΗΠΑ
Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δυνατού αντίκτυπου πριν τις εκλογές
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια συμφωνία σχετικά με την επιβολή προστίμων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Barclays, Credit Suisse και Deutsche Bank πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους Financial Times.
Στις εν λόγω τράπεζες έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με επικεφαλής την γενική εισαγγελέα Loretta Lynch, για την παράνομη πώληση ενυπόθηκων ομολόγων στις ΗΠΑ πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να πετύχει μια τριπλή συμφωνία και ελπίζει σε ένα συλλογικό διακανονισμό «για να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός δημόσιος αντίκτυπο» πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοέμβριου, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.
Επισημαίνεται ότι οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν καταγράψει κατακόρυφη πτώση από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο 14 δισ. δολ., περίπου το ίδιο με τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας.
Επίσης, τα hedge funds έχουν αρχίσει να μειώνουν την έκθεσή τους στον γερμανικό κολοσσό για να προστατεύσουν τα μετρητά τους σε περίπτωση που η τράπεζα καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης