Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής

Ρωσία: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Aleksandr Novak, τόνισε ότι η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει τα σημερινά της επίπεδα παραγωγής
Ως πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε χθες (29/9) τη συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Aleksandr Novak, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να διατηρήσει τα σημερινά της επίπεδα παραγωγής, τα οποία και βρίσκονται σε ποσοστά ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Novak στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, «τα πάντα θα εξαρτηθούν από την μακροοικονομική κατάσταση και τις επιχειρήσεις», τονίζοντας ωστόσο ότι «επιθυμούμε να διατηρήσουμε τους τρέχοντες όγκους παραγωγής στα τωρινά επίπεδα», γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει ορισμένα εμπόδια ανάμεσα στη Μόσχα και στις χώρες του Οργανισμού.
«Ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη η εν λόγω συμφωνία, η οποία θα περιορίσει την αστάθεια των τιμών», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, σχολιάζοντας ότι ήδη οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση της απόφασης.
Παράλληλα, απέμεινε τα εύσημα στη Σαουδική Αραβία για την αυξημένη «ευελιξία» που επέδειξε, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός του Οργανισμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμφωνία.
Ωστόσο, παρά τη θετική υποδοχή της συμφωνίας, η πλευρά της Ρωσίας επιθυμεί να εξετάσει το πάγωμα παραγωγής σε διαφορετικά μηνιαία επίπεδα ανά χώρα, τονίζοντας ότι ο Σεπτέμβριο θα ήταν ο ιδανικός μήνας για αυτήν.
«Η χώρα θα εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις που θα οριστικοποιηθούν και θα διατηρήσει ενεργές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τους συναδέλφους μας κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου», κατέληξε ο Novak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης