Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι έχει «πρόβλημα εικόνας» έναντι των επενδυτών

tags :
Reuters: Η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι έχει «πρόβλημα εικόνας» έναντι των επενδυτών
Η Deutsche Bank σε δήλωσή της σήμερα (30/9) υποστηρίζει, ότι οι πελάτες της σε μεγάλο βαθμό παρέμειναν υποστηρικτικοί.
Με την τιμή της μετοχής της Deutsche Bank να καταγράφει τεράστια πτώση πριν ακόμη το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σήμερα (30/9), η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παραδέχθηκε, ότι έχει ένα "πρόβλημα εικόνας" έναντι των επενδυτών, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η πτώση ακολούθησε ένα δημοσίευμα του Bloomberg χθες Πέμπτη, ότι κάποια hedge funds άρχισαν να αποσύρουν κεφάλαιά τους από την Deutsche Bank, επισημαίνει το πρακτορείο.
Το Reuters επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, χωρίς να το κατονομάζει, σύμφωνα με το οποίο τα κεφάλαια τους απέσυραν από την Γερμανική τράπεζα περισσότερα από 800 μικρά και μεγάλα hedge funds.
Ωστόσο, η Deutsche Bank σε δήλωσή της σήμερα (30/9) υποστηρίζει, ότι οι πελάτες της σε μεγάλο βαθμό παρέμειναν υποστηρικτικοί.
"Είμαστε βέβαιοι, ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους (σ.σ. των πελατών) έχουν πλήρη κατανόηση για τη σταθερή οικονομική μας θέση, το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, την άσκηση της διαδικασίας προσφυγής στις ΗΠΑ και την πρόοδο που κάνουμε με τη στρατηγική μας", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της διεύθυνσης διαχείρισης των hedge funds της Deutsche Bank, Barry Bausano, δήλωσε στο CNBC, ότι το τμήμα μεσιτικών εργασιών που εξυπηρετεί τα hedge funds, ήταν "ακόμα πολύ κερδοφόρα", αλλά είπε ότι "είναι φανερό ότι υπάρχει ένα θέμα αντίληψης".
Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου της Deutsche Bank, Fabrizio Camelli, δήλωσε ότι η τράπεζα επιδιώκει να καθησυχάσει τους πελάτες της και ότι δεν έχει διαπιστωθεί "αισθητή εκροή κεφαλαίων των πελατών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης