Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Hollande – Το 80% δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος

tags :
Γαλλία: Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Hollande – Το 80% δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος
Το 64% των σοσιαλιστών και το 74% των αριστερών να μην θέλει μία νέα υποψηφιότητα του.
Κόλαφος είναι για τον Πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande δημοσκόπηση της Odoxa, σύμφωνα με την οποία το 80% των ερωτηθέντων δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο του 2017.
Ακόμη και ανάμεσα σε αυτούς που τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές, ο Hollande δεν είναι πλέον δημοφιλής, με το 64% των σοσιαλιστών και το 74% των αριστερών να μην θέλει μία νέα υποψηφιότητα του.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 88% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα μειωθεί η ανεργία μέχρι το τέλος της θητείας του, όπως έχει υποσχεθεί ο Hollande δεσμευόμενος ότι αν δεν το πετύχει, θα παραιτηθεί.
Παρηγοριά για τον Hollande αποτελεί το ότι ούτε ο συντηρητικός προκάτοχός του και υποψήφιος εκ νέου για την Προεδρία Nicolas Sarkozy θεωρείται ικανός να μειώσει την ανεργία, καθώς το 78% πιστεύει ότι η κατάσταση δεν θα διορθωνόταν ούτε με αυτόν.
Αντιθέτως, οι Γάλλοι πιστεύουν ότι ο Ρεπουμπλικανός Alain Juppe και ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Hollande, Emmanuel Macron, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα το πρόβλημα της ανεργίας.
Η δημοσκόπηση έρχεται να επικυρώσει άλλες, παλαιότερες, σύμφωνα με τις οποίες η δημοφιλία του Francois Hollande κυμαίνεται μόλις στο 13%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για εν ενεργεία Πρόεδρο της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης