Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στη Συρία

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στη Συρία
Ο προεδρικός εκπρόσωπος Dimitry Peskov τόνισε ότι κύριο θετικό αποτέλεσμα των επιχειρήσεων στη χώρα είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τη Δαμασκό
Σε έναν μέχρι στιγμής απολογισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία προέβη σήμερα (30/9) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dimitry Peskov, ο οποίος τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε χρονικό πλαίσιο για τη διάρκεια των επιχειρήσεων όταν ελήφθη η απόφαση για αποστολή στρατευμάτων πριν από έναν χρόνο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Peskov ενώπιο δημοσιογράφων σε τηλεδιάσκεψη, το κύριο θετικό αποτέλεσμα των εν λόγω επιχειρήσεων είναι ότι κανένας τρομοκράτης δε βρίσκεται στην περιοχή της Δαμασκού, καθώς χάρη στη συμβολή της Ρωσίας, έχουν όλοι απομακρυνθεί.
«Ούτε το Ισλαμικό Κράτος, ούτε η Αλ Κάιντα ούτε η Αλ Νούσρα Φροντ βρίσκονται πλέον στη Δαμασκό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να προβάλει τη θετική πλευρά και τη συνεισφορά της Μόσχας κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η επιτυχία των τωρινών επιχειρήσεων αποτελεί προνόμιο του στρατιωτικού τομέα της χώρας και όχι του πολιτικού.
Ερωτηθείς για το αν οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν συνολικά περισσότερο από έναν χρόνο, ο Peskov τόνισε ότι δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο, και ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα όταν ελήφθη η απόφαση για αποστολή στρατευμάτων πριν από έναν χρόνο.
«Την ίδια στιγμή, ο κύριος στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τον συριακό λαό και τον συριακό στρατό στον αγώνα κατά των τρομοκρατών, ο οποίοι στην αρχή των επιχειρήσεών μας καταλάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», τόνισε ο Peskov.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (29/9) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις στη Συρία, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Χαλεπιού, θα συνεχιστούν, τονίζοντας ωστόσο ότι η Μόσχα είναι ακόμα πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης