Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Βασιζόμαστε στην καλή συνεργασία της Μεγάλης Βρετανία

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Βασιζόμαστε στην καλή συνεργασία της Μεγάλης Βρετανία
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Βρετανία δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται τη μεταβατική φάση του Brexit προς όφελός της
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται προς όφελός της τη μεταβατική περίοδο πριν από την έξοδό της από την ΕΕ προκειμένου να βρεθεί σε θέση ισχύος, στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, ο Sapin ανέφερε ότι η ΕΕ βασίζεται «στην καλή συνεργασία της Μεγάλης Βρετανίας, στο πλαίσιο της καλόπιστης συνεργασίας που προβλέπεται ρητά από τις συνθήκες», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι η διαδικασία εξόδου του Λονδίνου δε θα επηρεάσει αρνητικά την εν λόγω κατάσταση.
«Δε μπορούμε να δεχθούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει τις επιθυμίες του σε ότι αφορά τις ισχύουσες νομοθεσίες, ώστε βρεθεί δυνητικά σε μία προνομιακή θέση όταν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Sapin, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει φρένο στην επιθυμία του Λονδίνου να βρεθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο κερδισμένο από την εν λόγω διαπραγμάτευση.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ακόμα και αν η Μεγάλη Βρετανία δε δεχθεί τις ισχύουσες νομοθεσίες για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, κεφαλαίων και αγαθών, τα οποία αφορούν την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, «πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι κανόνες των βρετανικών αγαθών και υπηρεσιών θα είναι οι ίδιοι με τους ισχύοντες για τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κανόνες και υπηρεσίες».
Η εν λόγω κατάσταση θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή και θα συνεχίσει να ισχύει σε βάθος χρόνου «προκειμένου να εξασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός και ο έλεγχος των κινδύνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Επιπλέον, ο Sapin τόνισε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή «σαλαμοποίησης» για διάφορους τομείς και χώρες εντός της Ένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ δε μπορεί να μπλοκαριστεί για όσους μήνες ή χρόνια διαρκέσει η διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης