Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (E.E.): Δεν εξετάζουμε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για το συριακό ζήτημα

Mogherini (E.E.): Δεν εξετάζουμε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για το συριακό ζήτημα
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής τόνισε ότι υπάρχουν συζητήσεις αναφορικά με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων προς το καθεστώς Assad
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς τη Ρωσία, για την εμπλοκή της στο συριακό ζήτημα, στάθηκε σήμερα (17/10) η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάτι τέτοιο και για το συριακό καθεστώς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Mogherini, όταν ρωτήθηκε για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά της Μόσχας, "δε έχει προταθεί από καμία χώρα-μέλος η επιβολή κυρώσεων", θέλοντας να ρίξει τους τόνους αναφορικά με το εν λόγω σενάριο.
Ωστόσο, δεν εξέφρασε και την ίδια άποψη για το καθεστώς του σύρου προέδρου Bashar al Assad, τονίζοντας ότι "έχουμε επιβάλει κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος, και υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή επέκτασή τους".
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΕ έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις κοινές δηλώσεις ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας ότι η Δύση εξετάζει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων απέναντι στη Συρία και τη Ρωσία, λόγω της πολιορκίας του Χαλεπιού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία βρίσκονται ήδη σε πολύ κακό επίπεδο, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για το ζήτημα της Κριμαίας, με αρκετά μέλη της Ένωσης να αμφιταλαντεύονται για το αν πρέπει οι εν λόγω σχέσεις να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης