Διεθνή

Κατάρ: Εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο νέο επενδυτικό fund της SoftBank

tags :
Κατάρ: Εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο νέο επενδυτικό fund της SoftBank
Η εν λόγω κίνηση θα βοηθήσει τη χώρα της Μέσης Ανατολής να ανεξαρτητοποιήσει εν μέρει την οικονομία της από το πετρέλαιο
Το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο νέο επενδυτικό fund της SoftBank και της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 100 δισ. δολ, εξετάζει το Κατάρ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της SoftBank, Masayoshi Son, κατά τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφτεί αρκετές περιοχές του Κόλπου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ντόχα του Κατάρ, ώστε να συζητήσει με διάφορους επενδυτές για το ζήτημα του fund, το οποίο θα επικεντρωθεί στο θέματα τεχνολογίας.
Το κρατικό ταμείο της χώρας εξετάζει την επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων στο fund, γεγονός που θα βοηθήσει την οικονομία της να ανεξαρτητοποιηθεί εν μέρει από το πετρέλαιο και γενικότερα την ενεργειακή αγορά, η οποία βρίσκεται σε κρίση.
Τόσο το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, όσο και η SoftBank αναζητούν πρόσθετε επενδύσεις ύψους 30 δισ. δολ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια τελική συμφωνία επί του ζητήματος.
Να σημειώσουμε ότι εφόσον ο στόχος των 100 δισ. δολ. που έχει θέσει το fund καταφέρει να εκπληρωθεί, τότε θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον τεχνολογικό τομέα, αν όχι το μεγαλύτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης