Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η επίθεση της Τρίτης (18/10) στο Χαλέπι προήλθε από βελγικά μαχητικά αεροσκάφη

Ρωσία: Η επίθεση της Τρίτης (18/10) στο Χαλέπι προήλθε από βελγικά μαχητικά αεροσκάφη
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι κατέχει στοιχεία από τα ραντάρ που επιβεβαιώνουν τους εν λόγω ισχυρισμούς
Στο γεγονός ότι αεροπορική επίθεση της Τρίτης (18/10) στην περιοχή του Χαλεπιού προήλθε από μαχητικά του Βελγίου, επιμένει η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, παρά το γεγονός ότι η πλευρά του Βελγίου αρνείται τους εν λόγω ισχυρισμούς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Igor Konashenkov, "η συνεχιζόμενη άρνηση των Βρυξελλών εξαπατά σκόπιμα τους ανθρώπους του Βελγίου και του υπόλοιπου κόσμου", ενώ πρόσθεσε ότι οι περεταίρω λεπτομέρειες του ζητήματος θα παραδοθούν στη βελγική πλευρά "μέσω διπλωματικών και στρατιωτικών μέσων".
Να σημειώσουμε ότι τα δύο βελγικά F-16, οι επιθέσεις των οποίων στοίχησαν τη ζωή σε 6 αμάχους, αναγνωρίστηκαν άμεσα από τα ραντάρ των ρωσικών και των συριακών δυνάμεων, καθώς όπως τονίζει ο Konashenkov, "κάθε αεροσκάφος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά".
Να σημειώσουμε ότι το Βέλγιο από την αρχή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της Μόσχας, ισχυριζόμενη ότι κανένα από τα έξι αεροσκάφη της που συνεισφέρουν στο
Διεθνή Συνασπισμό δεν πέταξε πάνω από την περιοχή εκείνη την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης