Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πληθωρισμός, ένας ακόμη λόγος να παραπονιούνται οι καταθέτες στη Γερμανία

Bloomberg: Πληθωρισμός, ένας ακόμη λόγος να παραπονιούνται οι καταθέτες στη Γερμανία
Αναφορά στους «πολύπαθους» καταθέτες των γερμανικών τραπεζών κάνει μέσω δημοσιεύματος του το Bloomberg, τονίζοντας πως εκτός από τα χαμηλά ή και αρνητικά επιτόκια, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τον πληθωρισμό.
Όπως αναγράφεται και σε διάφορα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, οι πολίτες θα χάσουν (σε πραγματική αξία) ακόμα μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών τους στο μέλλον, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ίσως βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «παγίδα πληθωρισμού».
Αν και η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κρίση αποπληθωρισμού (σε ετήσια βάση), με την Ε.Κ.Τ. να προσπαθεί μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης να τονώσει τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η γερμανική οικονομία που καταγράφει πληθωρισμό στο 1,5% είναι υποχρεωμένη να ασπαστεί τις πολιτικές του Mario Draghi.
Το Bloomberg αποδίδει την «ευαισθησία» της γερμανικής οικονομίας, απέναντι στη δύναμη του χρήματος, στις «εθνικές μνήμες» του υπερπληθωρισμού, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Επίσης, μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν δείχνει ότι πως οι Γερμανοί καταθέτες δε βρίσκονταν ποτέ σε καλή μοίρα…
Ενδεικτικά, από τον Σεπτέμβριο του 1968, τα επιτόκια στη Γερμανία ήταν αρνητικά για 309 μήνες, άνω του μηδέν για 209 μήνες και ίσα με το μηδέν για 58 μήνες.
Με άλλα λόγια, οι Γερμανοί καταθέτες χάνουν χρήματα για πάνω από 48 χρόνια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης