Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Δυνατή η οικονομία των ΗΠΑ - Στηρίζει αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου

Williams (Fed): Δυνατή η οικονομία των ΗΠΑ - Στηρίζει αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου
«Στο πλαίσιο μιας ισχυρής οικονομίας με καλή ορμή, είναι λογικό να συνεχίσουμε με έναν ρυθμό σταδιακής αύξησης των επιτοκίων», επισήμανε ο Williams
Αναφανδόν υπέρ της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου τάχθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, με νέες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
Ο Williams εξέφρασε, ειδικότερα, την επιθυμία του να δει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίζει τις αυξήσεις των επιτοκίων «προτιμότερα νωρίτερα, παρά αργότερα».
«Στο πλαίσιο μιας ισχυρής οικονομίας με καλή ορμή, είναι λογικό να συνεχίσουμε με έναν ρυθμό σταδιακής αύξησης των επιτοκίων», επισήμανε ο Williams, ο οποίος ενθαρρύνει τη νομισματική επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) να αυξήσει τα επιτόκια ήδη από το καλοκαίρι.
Όπως ανέφερε, δεν αναμένει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα επιβραδύνει την οικονομική επέκταση, αλλά, αντιθέτως, μια σταδιακή διαδικασία αύξησης των επιτοκίων μειώνει τους κινδύνους του «υπερβολικού πληθωρισμού, των φουσκών στην αγορά και, τελικά, της οικονομικής διόρθωσης και της ύφεσης», όπως είπε.
Ο Williams δεν έχει το δικαίωμα της ψήφου το τρέχον έτος (2016).
Υπενθυμίζεται πως η FOMC προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου στο εύρος 0,25-0,50% πέρυσι τον Δεκέμβριο και από τότε τηρεί στάση αναμονής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης