Τελευταία Νέα
Διεθνή

PayPal: Αδύνατη η πραγματοποίηση συναλλαγών για κάποιους πελάτες λόγω των επιθέσεων DDoS στις ΗΠΑ

PayPal: Αδύνατη η πραγματοποίηση συναλλαγών για κάποιους πελάτες λόγω των επιθέσεων DDoS στις ΗΠΑ
Η PayPal δεν δέχθηκε άμεση διαδικτυακή επίθεση, ενώ η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεν έχει επηρεάσει καμία από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει σε επιχειρήσεις η εταιρεία
Αδυναμία πραγματοποίησης συναλλαγών λόγω της εν εξελίξει «πειρατικής» διαδικτυακής επίθεσης κατά ιστότοπων μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, αντιμετωπίζουν ορισμένοι πελάτες της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών PayPal, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 η εταιρεία.
Η επίθεση «καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω PayPal σε ορισμένες περιοχές για κάποιους από τους πελάτες μας», σύμφωνα με την Amanda Miller, μια εκπρόσωπο της εταιρείας.
Η ίδια διευκρίνισε, ότι η PayPal δεν δέχθηκε άμεση διαδικτυακή επίθεση, ενώ η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεν έχει επηρεάσει καμία από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει σε επιχειρήσεις η εταιρεία.
Σήμερα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω «πειρατικής» διαδικτυακής επίθεσης οι ιστότοποι μεγάλου αριθμού εξαιρετικά δημοφιλών εταιρειών, υπηρεσιών και δικτύων, όπως οι Amazon, Netflix, Twitter, Etsy, Github, Vox, Spotify, Airbnb, Netflix και Reddit.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, το πρόβλημα έχει να κάνει με μια γιγαντιαία επίθεση χάκερς τύπου DDoS (distributed denial-of-service), κατά την οποία πολλαπλά υπολογιστικά συστήματα πλημμυρίζουν με αιτήματα σύνδεσης τα δίκτυα και τους πόρους στοχευμένων συστημάτων σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε αυτά να τίθενται εκτός λειτουργίας.
Η εν εξελίξει μαζική επίθεση DDoS - τρίτη σε μία ημέρα - φαίνεται πως στοχεύει τους εξυπηρετητές ονοματολογίας διευθύνσεων (DNS servers) της Dyn, μιας μεγάλης εταιρείας διαχείρισης διαδικτυακών διευθύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης