Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές δυνάμεις ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός Abadi

Ιράκ: Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές δυνάμεις ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός Abadi
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Ηaider al – Abadi, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Carter, στη Βαγδάτη
Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές, τις κουρδικές και άλλες τοπικές δυνάμεις , ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Ηaider al – Abadi.
«Γνωρίζω ότι οι Τούρκοι θέλουν να συμμετάσχουν, τους ευχαριστούμε όμως αυτό είναι κάτι που θα χειριστούν οι Ιρακινοί και οι Ιρακινοί θα απελευθερώσουν τη Μοσούλη και τα υπόλοιπα εδάφη», ανέφερε ο Ηaider al – Abadi μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ash Carter, στη Βαγδάτη.
Πρόσθεσε πως «δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα», αλλά και ότι άν η Βαγδάτη χρειαστεί βοήθεια «θα την ζητήσει από την Τουρκία ή από άλλες γειτονικές χώρες».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Carter, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα της συμμετοχής των τουρκικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις της Μοσούλης είναι ένα «δύσκολο θέμα».
Σημείωσε ότι ο Ηaider al – Abadi του είπε κατά τη συνάντησή τους ότι είχε συνομιλίες για το θέμα αυτό με Τούρκους αξιωματούχους και αναμένεται ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.
Ο ρόλος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Carter, είναι να συνεργάζεται με τους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό, να προσπαθεί να επιλύει τέτοιες διαφορές και να διασφαλίζει ότι όλοι είναι επικεντρωμένοι στη μάχη κατά του ΙΚ.
Όπως είπε «αισιοδοξώ ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης