Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Νέα διαδήλωση στο Παρίσι από 80 αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Le Monde: Νέα διαδήλωση στο Παρίσι από 80 αστυνομικούς και τις οικογένειές τους
Αφορμή των συγκεντρώσεων ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών από βόμβα μολότοφ πριν από 15 μέρες
Περίπου 80 αστυνομικοί και οι οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο δημαρχείο του Evry (Essonne) για να ζητήσουν περισσότερα μέτρα και σεβασμό, όπως γράφει η Le Monde.
H συγκέντρωση έγινε δέκα χιλιόμετρα μακριά από τη Viry Chatillon, όπου πριν από 15 μέρες μία επίθεση με βόμβα μολότοφ τραυμάτισε τέσσερις αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έχει σοβαρά εγκαύματα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Όπως όλες οι διαδηλώσεις που έγιναν στην περιοχή του Παρισιού από την περασμένη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, έτσι κι αυτή διοργανώθηκε από τα συνδικάτα.
 Όπως και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις, οι αστυνομικοί εξέφρασαν αρκετές αξιώσεις, αλλά και τη δυσπιστία τους για τα συνδικάτα και για την έλλειψη συμπαράστασης από την ιεραρχία.
"Όλοι οι συνάδελφοι θεωρούμε ότι τα συνδικάτα δεν υπερασπίζονται τον μικρό και είναι υπό τις διαταγές των πολιτικών" εξήγησε ένας αστυνομικός διατηρώντας την ανωνυμία του.
Ερχόμενος μαζί με τις κόρες του 4 και 8 ετών και τον γιο του 15 χρονών και τη θετή μητέρα του, ένας ταξίαρχος ενός παριζιάνικου τμήματος ζήτησε "περισσότερο εξοπλισμό και το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί κάθε φορά που κάνουμε κάτι, θεωρούμαστε κατηγορούμενοι".
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και καμιά 20αριά παιδιά με καπελάκια που έγραφαν "αστυνομία" και τη γαλλική σημαία που είχε πάνω τη φράση "στηρίζω τον μπαμπά και τη μαμά".
H Laetitia μαζί με τους δύο γιους της και τον σύντροφό της, ο οποίος ήταν σε όλες τις διαδηλώσεις της εβδομάδας, αλλά δεν θέλησε να μιλήσει, είπε ότι ήρθε για να στηρίξει τους και τις συζύγους, τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και να υπερασπιστεί τις αξίες του σεβασμού και της ελευθερίας.
"Συμμετέχω ενεργά μέσω του Facebook με ένα μυστικό γκρουπ συντρόφων που αριθμεί περίπου 300 άτομα" εξήγησε η ίδια δείχνοντας στο κινητό της τη σελίδα με τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες των παιδιών που είναι ντυμένα με στολές των οργάνων της τάξης.
Από τη Δευτέρα και την περιοχή του Παρισιού, οι συγκεντρώσεις εκατοντάδων αστυνομικών με στολές και υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρθηκαν από τα Ηλύσια Πεδία σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, όπου τέτοιες διαδηλώσεις είναι σχεδόν καθημερινές.
Παρά το γεγονός ότι το καθήκον τους και η αφοσίωσή τους στον κώδικα δεοντολογίας, αλλά και το παράνομο τέτοιων διαδηλώσεων, δεν φαίνεται να πτοούνται.
"Δεν θα ησυχάσουμε" προειδοποίησε το Σάββατο 22/10 ένας αστυνομικός στο Evry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης