Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβάδισμα 12 μονάδων με 50% της Clinton έναντι 38% του Trump

ΗΠΑ: Προβάδισμα 12 μονάδων με 50% της Clinton έναντι 38% του Trump
H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.391 ενηλίκων
Προβάδισμα με 12 μονάδες της H. Clinton έναντι του D. Trump,δείχνει   δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και μάλιστα, για την H. Clinton είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post.
Αντιθέτως, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο D. Trump.
Σημειώνεται ότι μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Κλίντον διατηρούσε το προβάδισμά της μόνο που η διαφορά ήταν στις 4 μονάδες.
Πάντως, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics, μια ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα 6 περίπου μονάδων στην H. Clinton.
Ακόμη, η δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει ποσοστό 69% αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Trump στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.
Μάλιστα, στις γυναίκες η H. Clinton με 55% έναντι 35% του Trump ενώ στους άνδρες ψηφοφόρους η H. Clinton προηγείται με 44% έναντι 41% του αντιπάλου της.
Επιπλέον, ποσοστό 60% καταδίκασε τον ισχυρισμό του Trump ότι οι εκλογές είναι νοθευμένες και το 65% τον επέκριναν διότι δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.
Ωστόσο, στο 5% παραμένερι το ποσοστά του υποψήφιου φιλελεύθερου Gary Johnson και της οικολόγου Jill Stein στο 2%.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.391 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 874 είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσουν στις εκλογές, ενώ περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης