Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι τράπεζες σχεδιάζουν τη δική τους έξοδο και μάλιστα εντός του 2016

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι τράπεζες σχεδιάζουν τη δική τους έξοδο και μάλιστα εντός του 2016
«Οι τράπεζες προετοιμάζονται για το χειρότερο»
Στα τέλη του 2016 - προτού ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit - οι τράπεζες θα αρχίσουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον φόβο ότι το Λονδίνο θα χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, δήλωσε ο επικεφαλής της Βρετανικής Τραπεζικής Ένωσης (British Bankers Association).
Οι διεθνείς τράπεζες «έχουν το δάχτυλό τους πάνω στο κουμπί της μετεγκατάστασης», υποστήριξε, μάλιστα, ο Anthony Browne, σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Observer χθες, Κυριακής 23 Οκτωβρίου.
Όπως προσέθεσε, «πολλές μικρότερες τράπεζες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μετεγκατάστασή τους πριν τα Χριστούγεννα, ενώ οι μεγαλύτερες τράπεζες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017».
Χωρίς να ονοματίσει κάποια από τις τράπεζες, δήλωσε, πάντως, πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δε μπορούν να περιμένουν την τελευταία στιγμή, αλλά πρέπει «να σχεδιάζουν για το χειρότερο σενάριο», ιδίως δεδομένου ότι «η δημόσια και πολιτική συζήτηση αυτή τη στιγμή μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση».
Η κυβέρνηση της Theresa May έχει επιχειρήσει να καθησυχάσει τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, με τον αρμόδιο για το Brexit υπουργό, David Davis, να εμφανίζεται αποφασισμένος να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τις τράπεζες.
Ωστόσο, η ίδια η May απέρριψε το ενδεχόμενο ειδικής συμφωνίας για το City - το χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης