Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την έδρα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής διεκδικεί η Ιρλανδία, ενόψει Brexit

Την έδρα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής διεκδικεί η Ιρλανδία, ενόψει Brexit
«Η Ιρλανδία έχει ένα σημαντικό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αποτελεσματικές μεταφορικές συνδέσεις με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες»
Την μετεγκατάσταση της έδρας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority, EBA) στην Ιρλανδία επιδιώκει η κυβέρνηση της χώρας, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Η EBA εδρεύει προς το παρόν στο Λονδίνο, το νυν χρηματοπιστωτικό κέντρο του μπλοκ, το οποίο όμως θα αποσχιστεί μετά το Brexit.
«Η Ιρλανδία έχει ένα σημαντικό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποτελεσματικές μεταφορικές συνδέσεις με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την δυνατότητα να απορροφήσει την μετεγκατάσταση της EBA.
Σαν μια χώρα με εμπειρία στην παροχή συνδέσμων σε τράπεζες και εταιρείες στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ιρλανδία προσφέρει ένα ιδανικό νέο σπίτι για το προσωπικό της EBA», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan.
Σημειώνεται πως ενόψει Brexit πολλές τραπέζης εξετάζουν μετεγκατάσταση ορισμένων δραστηριοτήτων τους εκτός του Λονδίνου, με τον κυριότερο «μνηστήρα» να είναι η Φρανκφούρτη, η πόλη που εδρεύει η Ε.Κ.Τ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης