Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Η παράταση στους συνοριακούς ελέγχους δεν αποτελεί τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Η παράταση στους συνοριακούς ελέγχους δεν αποτελεί τελεσίγραφο στην Ελλάδα
«Οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με την πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών μας και γενικότερα της Επιτροπής»
Στην διευκρίνιση πως η παράταση στους συνοριακούς ελέγχους (link) δεν αποτελεί κάποιου είδους τελεσίγραφο στις ελληνικές Αρχές προχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης για την Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με την πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών μας και γενικότερα της Επιτροπής.
Ελπίζω και πιστεύω ότι η τωρινή κατάσταση δεν θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες.
Όχι δεν θα στείλουμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα, διότι κάνουν ότι μπορούν, τους βοηθούμε και στηρίζουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα, ακόμα και η παροχή ασύλου θα εξομαλυνθεί πλήρως», υποστήριξε ο Έλληνας ανώτατος αξιωματούχος, ενώ επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «οι 60.000 πρόσφυγες- μετανάστες δεν θα παραμείνουν εσαεί στην Ελλάδα».
Επίσης, ο Επίτροπος εξήγησε ότι το Συμβούλιο μπορεί να παρατείνει την αρχική περίοδο ελέγχων (στα εσωτερικά σύνορα) όχι περισσότερο από τρεις φορές και το μέγιστο για δύο χρόνια.
«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Σένγκεν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ, δεν θα πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο.
Είμαστε σταθερά δεσμευμένοι για τη διαφύλαξή του και αποφασισμένοι να συνεργασθούμε με τις χώρες προς αυτό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης