Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με βέτο στον προϋπολογισμό στην ΕΕ απειλεί η Ιταλία, αν δε δεχθούν όλες οι χώρες πρόσφυγες

Με βέτο στον προϋπολογισμό στην ΕΕ απειλεί η Ιταλία, αν δε δεχθούν όλες οι χώρες πρόσφυγες
Οι δηλώσεις του κ.Renzi έρχονται με αφορμή την επιστολή της Κομισιόν στην οποία ζητούνται διευκρινίσεις επί ορισμένων σημείων του προϋπολογισμού της Ιταλίας το 2017 
Ολοένα και σκληραίνει τη στάση του προς τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, καθώς εκφράζει τη σφοδρή αντίδραση του στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αρνούνται πεισματικά να δεχθούν πρόσφυγες.
Μάλιστα, ο Σοσιαλιστής πολιτικός απειλεί ακόμα και με βέτο ενάντια στον προϋπολογισμό στην Ε.Ε., αν δε δεχθούν όλες οι χώρες τους πρόσφυγες που τους αναλογούν με βάση τις ποσοστώσεις.
«Η κυβέρνηση του Monti αποφάσισε ότι πρέπει να δίνουμε 20 δισ. ευρώ τον χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να παίρνουμε πίσω 12 δισ. ευρώ.
Αλλά αν η Ουγγαρία και η Σλοβακία παρεμβαίνουν με συστάσεις για τα οικονομικά μας, ενώ δεν μας βοηθούν σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, κάτι δεν πάει καλά.
Τώρα είμαστε σε θέση να το χειριστούμε, έρχεται ο χειμώνας και οι συνθήκες της θάλασσας θα είναι απαγορευτικές.
Έχουμε στην διάθεσή μας, όμως, μόνον έξι μήνες.
Πρέπει να μπλοκάρουμε τα μεταναστευτικά ρεύματα εκεί που δημιουργούνται.
Ή μπλοκάρουμε τα ρεύματα εντός του 2017, ή η Ιταλία δεν θα είναι σε θέση να αντέξει μια χρονιά σαν και αυτή που ζήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Rai Uno o ανώτατος αξιωματούχος της Ρώμης και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας.
Οι δηλώσεις του κ.Renzi έρχονται με αφορμή την επιστολή της Κομισιόν στην οποία ζητούνται διευκρινίσεις επί ορισμένων σημείων του κρατικού προϋπολογισμού της Ιταλίας το 2017.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις σχετικά με τις δαπάνες για το προσφυγικό αλλά και την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και την ανοικοδόμηση των περιοχών που έπληξε ο Εγκέλαδος της 24ης Αυγούστου.
Η κύρια διαφορά, ουσιαστικά, μπορεί να εντοπιστεί στο ότι η Ιταλία ζητά να φτάσει, η σχέση ελλείμματος - AΕΠ, το 2,3%, ενώ η Κομισιόν θα ήθελε να μην ξεπεράσει το 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης