Τελευταία Νέα
Διεθνή

DoubleLine Capital: Ο S&P 500 θα χάσει έως και 10% της αξίας του, λόγω των αμερικανικών εκλογών

DoubleLine Capital: Ο S&P 500 θα χάσει έως και 10% της αξίας του, λόγω των αμερικανικών εκλογών
Ο κ. Gundlach χαρακτήρισε ως «bearish» σημάδι το γεγονός ότι ο S&P έπεσε κάτω από τις 2.130 μονάδες πρόσφατα
Η πτώση στον S&P 500 θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, προειδοποιεί ο επικεφαλή της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach.
Μέσω δηλώσεων του στο Reuters, ο γνωστός αναλυτής υποστήριξε πως ο δείκτης – βαρόμετρο θα μπορούσε να χάσει από 5 έως και 10% της αξία του, εξαιτίας της έντονης αβεβαιότητας που έχει προκύψει από τις ολοένα αυξανόμενες πιθανότητες να κερδίσει ο Donald Trump τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «bearish» εξέλιξη το γεγονός ότι ο S&P έπεσε κάτω από τις 2.130 μονάδες πρόσφατα.
Ο Donald Trump έχει κλείσει επικίνδυνα την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την απόφαση του FBI να επανεκκινήσει την έρευνα για τα e-mails της Hillary Clinton…
Μεγάλο πλήγμα για τη Δημοκρατική υποψήφια αποτέλεσαν και οι διαρροές των Wikileaks, τα οποία δίνοντας στη δημοσιότητα τα e-mails του John Podesta (επικεφαλής καμπάνιας για την Clinton) έχουν αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της καμπάνιας της.
Ως αποτέλεσμα, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος στις αγορές, ειδικά στη Wall Street, έχει αυξηθεί επικίνδυνα ενόψει των εκλογών, καθώς οι επενδυτές είχα εκφράσει από την αρχή την ανησυχία τους για μία επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου.
Ενδεικτικά, ορισμένες ασιατικές αγορές έφτασαν χθες 1/11 σε χαμηλά δύο μηνών, ενώ παρόμοιο ήταν το κλίμα στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης, ο χρυσός, ως «ασφαλές καταφύγιο», αυξάνει συνεχώς την αξία του, την ίδια στιγμή που το 10ετές αμερικανικό ομόλογο πέφτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης