Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στενότερη χρηματιστηριακή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και Κίνας - Αναβαθμίζονται οι βρετανικές τράπεζες

Στενότερη χρηματιστηριακή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και Κίνας - Αναβαθμίζονται οι βρετανικές τράπεζες
Η Κίνα σχεδιάζει να αδειοδοτήσει βρετανικές τράπεζες να αναλαμβάνουν ρόλο αναδόχου σε ομολογιακές εκδόσεις panda, αλλά και να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς ξένης ιδιοκτησίας μετοχών από επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες
Στενότερους δεσμούς μεταξύ του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) και του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, συμφώνησαν να επιδιώξουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Ma Kai.
«Αμφότερα τα χρηματιστήρια θα συνεργάζονται πλέον για τη διερεύνηση και την προετοιμασία εφαρμογής σχετικών διαρρυθμίσεων», ανέφερε ο Hammond.
Όπως τόνισε ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Ma, η Βρετανο-Κινεζική συνεργασία στον χρηματο-οικονομικό τομέα θα αποτελέσει οδηγό για τη συνεργασία των δύο χωρών και σε πολλούς άλλους τομείς.
Ο Hammond προσέθεσε, ότι η Κίνα σχεδιάζει να αδειοδοτήσει βρετανικές τράπεζες να αναλαμβάνουν ρόλο αναδόχου σε ομολογιακές εκδόσεις panda, που αποτελούν κινεζικά ομόλογα σε ρήτρα γιουάν (renminbi) έκδοσης μη κινεζικών φορέων και οργανισμών, που πωλούνται αποκλειστικά στο έδαφος της Κίνας.
Επίσης - πάντα σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών - η Κίνα προγραμματίζει να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς ξένης ιδιοκτησίας μετοχών που ισχύουν για τους διαχειριστές επενδύσεων και τις εταιρείες ασφαλίσεων ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης