Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 προσβλέπει η Le Pen μετά από Brexit και Trump

Σε νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 προσβλέπει η Le Pen μετά από Brexit και Trump
Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου γνωρίζει ήδη, ότι το έτος 2016 έφερε στην επιφάνεια μια δημοφιλή, κυνική, θυμωμένη επιθυμία των πολιτών για αλλαγές στην καθεστηκυία τάξη με κάθε κόστος
Σε νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 προσβλέπει η ηγέτιδα του ξενοφοβικού ακροδεξιού Γαλλικού Μετώπου, Marine Le Pen, μετά τις απροσδόκητες εξελίξεις ενίσχυσης του λαϊκισμού που συνιστούν τόσο το Brexit στην Ευρώπη, όσο και ο εκλογικός θρίαμβος του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Όπως ανέφερε στο έγκυρο βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης Sky News, η Le Pen θεωρεί πως πλέον διαθέτει σημαντικές πιθανότητες νίκης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι υπό το φως των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων «σίγουρα αναδύεται κατά κάποιον τρόπο ένας καινούργιος κόσμος».
Για να αυξήσει την απήχηση των ιδεών της, η επικεφαλής του Γαλλικού Μετώπου βασίζεται στην υψηλή ανεργία στη Γαλλία, στις ανησυχίες των πολιτών αναφορικά με τη μετανάστευση, στην παραπαίουσα οικονομία και στην απογοήτευση των Γάλλων με τα παραδοσιακά, μεγάλα κόμμματα της χώρας.
Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές δημοσκοπήσεις εκτιμούν, ότι η Le Pen θα περάσει στον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πρώην πρωθυπουργό, Alain Juppe.
Οι αντίπαλοι της Le Pen είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα την παρουσιάσουν ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Γαλλία, όμως η επικεφαλής του Γαλλικού Μετώπου γνωρίζει ήδη, ότι το 2016 έφερε στην επιφάνεια μια δημοφιλή, κυνική, θυμωμένη επιθυμία των πολιτών για αλλαγές στην καθεστηκυία τάξη με κάθε κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης