Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να τελειώσουν έως τα μέσα του 2019

Verhofstadt: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να τελειώσουν έως τα μέσα του 2019
Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit συναντήθηκε με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αρχίσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις για το Brexit ώστε η αποχώρηση να μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα του 2019 δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt.
«Συμφωνήσαμε για την ανάγκη ότι αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν και πρέπει να τελειώσει, σε κάθε περίπτωση, πριν τις επόμενες εκλογές στην Ευρώπη» δήλωσε ο Verhofstadt σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό για το Brexit David Davis.
Ο Davis επισκέπτεται τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα, όπου θα συναντήσει τους ομολόγους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο πριν την έναρξη των επίσημων συζητήσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Επισημαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο (σσ: του 2016), όταν ο Davis ρωτήθηκε σχετικά τα σχόλια του Verhofstadt όσον αφορά στην ανάγκη η Βρετανία να δεχθεί την ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων για να παραμείνει στην ενιαία αγορά, απάντησε: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά».
Ωστόσο, σήμερα (22/11/2016) ο Verhofstadt επανέλαβε τη θέση της ΕΕ.
«Αυτές οι τέσσερις ελευθερίες είναι το κλειδί.
Είναι το βασικό συστατικό της ΕΕ: η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, των κεφαλαίων και των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε ο,τιδήποτε θέτει σε κίνδυνο αυτές τις τέσσερις ελευθερίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης