Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Ένα ολόκληρο νησί με ηλιακούς συλλέκτες μετά την εξαγορά της Solar City

tags :
Tesla: Ένα ολόκληρο νησί με ηλιακούς συλλέκτες μετά την εξαγορά της Solar City
Στόχος του έργου,που αποτελείται 5.328 ηλιακά πάνελ είναι να αναδειχθούν τα πιθανά οφέλη της εξαγοράς Solar City
Η Tesla ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα την εξαγορά της Solar City ύψους 2,6 δις δολ. και, η ανακοίνωσε ένα μεγάλο έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών σε ένα ολόκληρο νησί στην Αμερικανική Σαμόα.
Το νησί Ta'u διέθετε γεννήτριες ντίζελ, αλλά πέρυσι η Tesla είχε εγκαταστήσει ένα μικρο-δίκτυο ηλιακής ενέργειας με πάνελ και μπαταρίες που θα καλύψει σχεδόν 100% τις ενεργειακές ανάγκες των 600 κατοίκων του Ta'u.
Στόχος του έργου είναι να αναδειχθούν τα πιθανά οφέλη της εξαγοράς Solar City.
Το μικροδίκτυο του Ta'u αποτελείται από 5.328 ηλιακά πάνελ της SolarCity και της Tesla, μαζί με 60 μπαταρίες Tesla Powerpacks για αποθήκευση.
Αλλά η εξαγορά της Solar City παραμένει μια επικίνδυνη κίνηση για την Tesla, που περιλαμβάνει και την αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους, της καθώς είναι μια εταιρία η οποία βρίσκεται μακριά από την κερδοφορία (η Solar ξοδεύει 6 δολάρια για κάθε 1 δολάριο που κάνει στις πωλήσεις).
Παρ' όλα αυτά, ο CEO της Tesla Elon Musk περιγράφει την απόκτηση ως ένα απαραίτητο βήμα για το λεγόμενο «master plan» του να ενσωματώσει καθαρή παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.
Το έργο στο Ta'u δείχνει το όφελος από αυτό.
Χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική Σαμόα και τις αρχές των ΗΠΑ (όπως το υπουργείο Εσωτερικών), και σύμφωνα με την Tesla θα αντισταθμισθεί από το κόστος χρήση 109.500 γαλόνια πετρελαίου ανά έτος, καθώς και το κόστος της αποστολής των καυσίμων στο νησί.
Το μικροδίκτυο θα επιτρέψει στο νησί να έχει ενέργεια για τρεις ημέρες χωρίς το φως του ήλιου, και την ικανότητά να επαναφορτίσει πλήρως σε επτά ώρες.
Οι τοπικές επιχειρήσεις, μαζί με τις βασικές υπηρεσίες, όπως το νοσοκομείο, αστυνομία και πυροσβεστική, θα χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης