Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματική για την Ευρώπη τυχόν απόρριψη της συγχώνευσης LSE - Deutsche Boerse από Ε.Ε.

Προβληματική για την Ευρώπη τυχόν απόρριψη της συγχώνευσης LSE - Deutsche Boerse από Ε.Ε.
Pottmeyer: Αν αποτραπεί η συγχώνευση Deutsche Boerse και LSE, τότε «οι Αμερικάνοι θα καθήσουν στο ίδιο τραπέζι με τους Κινέζους και θα ρυθμίζουν την αγορά»
Αν δεν επιτραπεί από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές η συμφωνηθείσα συγχώνευση του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse με το αντίστοιχο βρετανικό LSE, ωφελημένα θα είναι μόνον τα αντίπαλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Κίνας.
Την προειδοποίηση απηύθυνε δημοσίως σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της γερμανικής κεφαλαιαγοράς, Gregor Pottmeyer, ισχυριζόμενος πως η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των δύο χρηματιστήριων είναι απαραίτητη για τον πρόσθετο λόγο, ότι τα χρηματιστήρια της Κίνας και των ΗΠΑ εποφθαλμιούν τα ισχυρά χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Αν αποτραπεί η συγχώνευση Deutsche Boerse και LSE, τότε «οι Αμερικάνοι θα καθήσουν στο ίδιο τραπέζι με τους Κινέζους και θα ρυθμίζουν την αγορά», όπως ανέφερε ο Pottmeyer.
Επισημαίνεται, ότι ο αμερικανικός όμιλος Intercontinental Exchange εξέταζε το ενδεχόμενο υποβολής αντιπροσφοράς για το LSE, όμως τελικά άλλαξε γνώμη.
Σύμφωνα με τον Pottmeyer, αν το γερμανικό και το βρετανικό χρηματιστήριο δεν αφεθούν να συγχωνευτούν από τις αρχές της Ε.Ε., τότε «η Intercontinental Exchange θα έρθει να χτυπήσει και πάλι την πόρτα του LSE».
Όσο για το Deutsche Boerse, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο επιθετικής εξαγοράς του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου των ΗΠΑ Chicago Mercantile Exchange (CME), πάντα σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού χρηματιστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης