Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνουν τα σενάρια για τοποθέτηση του Wilbur Ross στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ

Φουντώνουν τα σενάρια για τοποθέτηση του Wilbur Ross στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ
Την είδηση μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος
Τον μεγαλοεπενδυτή Wilbur Ross αναμένεται να επιλέξει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ως υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.
Την είδηση μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος.
Το πρακτορείο Reuters, που αναμεταδίδει την είδηση, επισημαίνει πως ο Ross, 78 ετών, είναι δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας W.L.Ross & Co, που είναι γνωστή για την εξαγορά χρεοκοπημένων εταιρειών.
Σημειώνεται ότι τα σενάρια έχουν διακινηθεί εδώ και ορισμένες ημέρες, ενώ στις 20/11 ο Ross φαίνεται πως είχε συνάντηση με τον Donald Trump.

Τι μετέδιδε στις 11 Νοεμβρίου το BankingNews.gr:

Ο Wilbur Ross, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και της Eurobank είναι πιθανόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, να αναλάβει στην κυβέρνηση Trump το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι ο Donald Trump είχε υποβάλει αίτηση για καζίνο στην Κύπρο, αλλά αυτή είχε απορριφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Ross ενδέχεται να αποτελέσει ισχυρή γέφυρα επαφής του Trump με την κυπριακή κυβέρνηση.
Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε και τάχθηκε από την αρχή με τον Trump, πίστεψε επίσης στην προοπτική της Κύπρου, πείθοντας ένα σημαντικό αριθμό επενδυτών να επενδύσουν μαζί του στην Τράπεζα Κύπρου τον Αύγουστο του 2014.
Ο Ross είχε τεθεί επικεφαλής της ομάδας δωρητών για οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας του Trump.
Μιλώντας στο Βloomberg ο Ross άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι μετεκλογικά ένας εκ των στενών συνεργατών του νέου Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης