Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Απάτη χαρακτήρισε ο Donald Trump το ενδεχόμενο επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν

tags :
BBC: Απάτη χαρακτήρισε ο Donald Trump το ενδεχόμενο επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν
Ο νεοκλεγείς πρόεδρος υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα πρέπει να γίνονται σεβαστά
Απάτη χαρακτήρισε ο Donald Trump το ενδεχόμενο επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν, όπως μεταδίδει το BBC.
Ο νεοκλεγείς πρόεδρος που κέρδισε με μικρή διαφορά στη συγκεκριμένη πολιτεία, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα πρέπει να γίνονται σεβαστά και όχι να επιχειρείται να παραβιάζονται.
Η υποψήφια με τους Πράσινους Jill Stein ήταν αυτή που ζήτησε την επανακαταμέτρηση.
Ζήτησε το ίδιο και για τις πολιτείες του Μίτσιγκαν και της Πενσυλβάνια, κάνοντας λόγο για "στατιστικές ανωμαλίες".
Η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς Hillary Clinton είχε πει ότι θα συμμετάσχει στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν.
Τα αποτελέσματα πρέπει να ανατραπούν και στις τρεις παραπάνω πολιτείες, έτσι ώστε να αλλάξει και ο νικητής των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών.
Σε μία δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επιτελείο του το Σάββατο 26/11 ο Trump κατηγόρησε τη Stein ότι προσπαθεί να γεμίσει το πανέρι της με λεφτά, διότι ζητούσε δωρεές για να χρηματοδοτηθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Η Stein υπεραμύνθηκε της επιλογής της λέγοντας ότι "πρέπει να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των εκλογών, γιατί είναι προς όφελος όλων μας".
Υποστήριξε επίσης ότι είναι σύμφωνη με το ενδεχόμενο να επανακαταμετρηθούν οι ψήφοι και σε άλλες πολιτείες πέρα από το Ουισκόνσιν, το Μίτσιγκαν και την Πενσυλβάνια.
Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της καμπάνιας της Clinton, Marc Elias, είπε ότι το επιτελείο της και ειδήμονες επανεξετάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών για να διαπιστώσουν αν έχουν σημειωθεί παρατυπίες.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σαμποτάζ στις εκλογές, αλλά είναι μία υποχρέωση προς τα 64 εκ. ψηφοφόρων της Clinton να συμμετάσχουν στις διαδικασίες που θα διασφαλίσουν ότι κάθε ψήφος προσμετρήθηκε κανονικά.
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η διαφορά στις τρεις συγκεκριμένες πολιτείες υπερβαίνει το όριο που δικαιολογεί επανακαταμέτρηση, αλλά αν η κυρία Stein επιμείνει στην υπόσχεσή της να κινήσει τη διαδικασία θα συνταχθούν στο πλευρό της.
Η Stein θέλει να είναι σίγουρη ότι χάκερς δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα προς όφελος του Trump.
Είχαν εκφραστεί ανησυχίες για παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικάνικες εκλογές.
Νωρίτερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει ότι χάκερς τους οποίους στήριζε το Κρεμλίνο είχαν παραβιάσει αρχεία της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που αρνήθηκε η Μόσχα.
Η Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν έχει λάβει το αίτημα για την επανακαταμέτρηση και η διαδικασία θα αρχίσει μόλις η καμπάνια της Stein πληρώσει το απαραίτητο ποσό που ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.
Η Stein πρέπει να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για να γίνει επανακαταμέτρηση στις τρεις αυτές πολιτείες.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 5,6 εκ. ευρώ (6 εκ. δολάρια) και ο στόχος είναι να φτάσουν τα 7 εκ. δολάρια.
Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης για το Ουισκόνσιν ήταν η Παρασκευή 25/11, ενώ για την Πενσυλβάνια  είναι η Δευτέρα 28/11 και για το Μίτσιγκαν η Τετάρτη 30/11.
Το Μίτσιγκαν δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα τελικά του αποτελέσματα.
Το Ουισκόνσιν δίνει 10 εκλεκτορικούς ψήφους, ενώ το Μίτσιγκαν και η Πενσυλβάνια 16 και 20 αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης