Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Οι βρετανοί θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ιθαγένεια της ΕΕ καταβάλλοντας ετήσιο τέλος

Verhofstadt: Οι βρετανοί θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ιθαγένεια της ΕΕ καταβάλλοντας ετήσιο τέλος
Ο βέλγος ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τον εαυτό του "πιο ευρωσκεπτικιστή από τους ευρωσκεπτικιστές"
Στο ζήτημα του Brexit και τον απόηχό του αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Guy Verhofstadt, μέσω συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.
Συγκεκριμένα, ο βέλγος ευρωβουλευτής, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις του Brexit, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο όσοι βρετανοί πολίτες επιθυμούν, να διατηρήσουν την ιθαγένειά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλοντας ένα ετήσιο τέλος προς την Ένωση.
"Μου αρέσει σαν ιδέα οι βρετανοί πολίτες που επιθυμούν να παραμείνουν και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρήσουν την υπηκοότητά τους καταβάλλοντας ατομικά ένα ετήσιο τέλος στον προϋπολογισμό της ΕΕ", δήλωσε συγκεκριμένα ο Verhofstadt, αναφερόμενος στην πρόταση που είχε διατυπωθεί αρχικά από τον φιλελεύθερο ευρωβουλευτή του Λουξεμβούργου, Charles Goerens.
Παράλληλα, ο βέλγος ευρωβουλευτή χαρακτήρισε τον εαυτό του "πιο ευρωσκεπτικιστή από τους ευρωσκεπτικιστές" απέναντι στην Ευρώπη, καθώς εκτιμά πως "αυτή η Ευρώπη δε μπορεί να λειτουργήσει".
Αναφορικά με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Verhofstadt δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, τονίζοντας ωστόσο ότι οι βρετανοί ψηφοφόροι μίλησαν και ότι το αποτέλεσμα "είναι αυτό που είναι".
"Ας λάβουμε τη θετική πλευρά, η οποία είναι να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μία πραγματική πολιτική ένωση", καταλήγει ο Verhofstadt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης