Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η παραβίαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τα κράτη-μέλη συνεπάγεται κυρώσεις

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η παραβίαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τα κράτη-μέλη συνεπάγεται κυρώσεις
«Η αρχή της αλληλεγγύης αναδεικνύεται σε βασική νομική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεμελιώδους μάλιστα σημασίας για την συνεκτικότητα και, ως εκ τούτου, τη βιωσιμότητά της»
«Η παραβίαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τα κράτη-μέλη συνεπάγεται κυρώσεις», όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε εκδήλωση της περίφημης βρετανικής οικονομικής σχολής London School of Economics στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.
«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι πλήρης κανόνας του Ευρωπαϊκού Δικαίου και διατυπώνεται σε 15 άρθρα της Συνθήκης της Ε.Ε., της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.. Άρα, η παραβίασή της συνεπάγεται κυρώσεις» τόνισε ο Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση για την 20η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η αρχή της αλληλεγγύης αναδεικνύεται σε βασική νομική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεμελιώδους μάλιστα σημασίας για την συνεκτικότητα και, ως εκ τούτου, τη βιωσιμότητά της».
Και τούτο, όπως, σημείωσε, διότι «η εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης της επιτρέπει να υπερβεί, μερικώς τουλάχιστον, ορισμένες από τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις ιδιαιτερότητες της δομής της και να συμβάλλει στην ενότητα και αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της, προς όφελος όλων των κρατών-μελών της, πρωτίστως δε των Ευρωπαίων πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης