Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ισχυρή επιθυμία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

ΟΗΕ: Ισχυρή επιθυμία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
Προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα ξαναρχίσει, δήλωσε ο Espen Barth Eide
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο έχουν την ισχυρή επιθυμία για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Espen Barth Eide, μετά τις συναντήσεις που είχε χθες 28/11/2016 με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Moustafa Akinci.
«Εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε ένα τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα ξαναρχίσει και ότι δεν θα χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα», δήλωσε ο κ. Eide σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντησή του με τον Άιντε και πρόσθεσε ότι συζήτησαν τρόπους για να βρεθεί διέξοδος επανέναρξης των συνομιλιών.
Τόνισε ότι η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί εθνικό στόχο και παρά τις δυσκολίες δεν πρόκειται να σταματήσουν οι προσπάθειες.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Akinci για δύο τραπέζια στις διαπραγματεύσεις ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι δεν σχολιάζει απόψεις, αναφέροντας ότι «τώρα είμαστε στο στάδιο επαφών με τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζεται η ενημέρωση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
Σε ερώτηση αν είναι εφικτό να ξαναρχίσει σύντομα ο διάλογος, απάντησε ότι θέλει αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό αύριο.
Το απόγευμα ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει συνάντηση και με την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης