Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβαθμισμένα «τεστ αντοχής» ψηφιακών κυβερνο-επιθέσεων στις βρετανικές τράπεζες από την BoE

Αναβαθμισμένα «τεστ αντοχής» ψηφιακών κυβερνο-επιθέσεων στις βρετανικές τράπεζες από την BoE
Η BoE αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να μοιράζεται ευαίσθητες πληροφορίες κυβερνο-επιθέσεων κατά τραπεζών
Τη διεξαγωγή αναβαθμισμένων «τεστ αντοχής» στις βρετανικές τράπεζες αναφορικά με τις τεχνολογικές και άλλες άμυνές τους ενάντια σε (ψηφιακές) κυβερνο-επιθέσεις αποφάσισε η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), μετά την πρωτοφανή πρόσφατη ψηφιακή επίθεση που δέχθηκε προ ημερών η διαδικτυακή τράπεζα της τεράστιας αλυσίδος σούπερ μάρκετ Tesco.
Η επίθεση αυτή νωρίτερα τον Νοέμβριο του 2016, οδήγησε στην κλοπή 2,5 εκατ. στερλίνων (2,90 εκατ. ευρώ) από τραπεζικούς λογαριασμούς 9 χιλιάδων πελατών της Tesco Bank, σε μια άνευ προηγουμένου κυβερνο-επίθεση στα χρονικά του τραπεζικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στον απόηχο της επίθεσης αυτής, η BoE αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να μοιράζεται ευαίσθητες πληροφορίες κυβερνο-επιθέσεων κατά τραπεζών, με άλλες τράπεζες και χρηματο-οικονομικές εταιρείες, ούτως ώστε αυτές να ελέγχουν τη δική τους ανθεκτικότητα απέναντι σε παρόμοιες επιθέσεις.
Μάλιστα, η BoE θα καταστήσει αυστηρότερα τα «τεστ αντοχής» ψηφιακών επιθέσεων κατά των βρετανικών τραπεζών - στο πλαίσιο CBEST - ώστε αυτά να περιλαμβάνουν τακτικούς επί τόπου ελέγχους ψηφιακής ασφάλειας από ειδικευμένους επιθεωρητές της κεντρικής τραπέζης.
Μάλιστα, οι τράπεζες και οι χρηματο-οικονομικές εταιρείες που κρίνονται συστημικές, θα υπόκεινται επιπρόσθετα σε τακτικό «έλεγχο κυβερνο-ανθεκτικότητας» ενάντια σε ψηφιακές επιθέσεις, στη βάση μιας κοινής υποθετικής ψηφιακής «απειλής» που θα έχει οριστεί από τις εποπτικές αρχές και το νεο-σύστατο βρετανικό Κέντρο Εθνικής Κυβερνο-Ασφάλειας (NCSC).
Σύμφωνα με την BoE, το είδος των κυβερνο-επιθέσεων και των τεχνολογικών επιθέσεων που έχουν δεχθεί οι βρετανικές τράπεζες κατά τη διάρκεια του 2016, αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης απειλής για το χρηματο-οικονομικό σύστημα της χώρας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης