Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan: Με «Όχι» στο δημοψήφισμα, δυσκολότερες οι ανακεφαλαιοποιήσεις των ιταλικών τραπεζών

Padoan: Με «Όχι» στο δημοψήφισμα, δυσκολότερες οι ανακεφαλαιοποιήσεις των ιταλικών τραπεζών
Ο Padoan υποστήριξε πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σταθερό, αλλά παραδέχτηκε πως οκτώ τράπεζες βρίσκονται σε ευαίσθητη θέση
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανακεφαλαιοποίησεις των ιταλικών τραπεζών κρούει ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, ο Ιταλός υπουργός προειδοποίησε πως σε περίπτωση απόρριψης της συνταγματικής αναθεώρησης που έχει προτείνει η κυβέρνηση της χώρας, τότε η ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών θα καταστεί δυσκολότερη υπόθεση.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση RAI, ο Padoan υποστήριξε πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σταθερό, αλλά παραδέχτηκε πως οκτώ τράπεζες βρίσκονται σε ευαίσθητη θέση.
Μία από αυτές, η Monte dei Paschi di Siena, χρειάζεται να συγκεντρώσει 5 δισ. ευρώ, για να καλύψει κεφαλαιακά ελλείμματα.
«Αν κερδίσει το “Όχι”, τότε η συγκέντρωση των κεφαλαίων θα είναι δυσκολότερη», υπογράμμισε ο Padoan.
Νωρίτερα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Ιταλός υπουργός είχε επισημάνει πως η Ιταλία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και «μια αλλαγή μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση» της οικονομίας, ενώ προσέθετε πως «η οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2011 και δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης