Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Αγνοείται αεροσκάφος από την Ινδονησία με 15 επιβαίνοντες

Guardian: Αγνοείται αεροσκάφος από την Ινδονησία με 15 επιβαίνοντες
Βρέθηκαν καθίσματα, αποσκευές, έγγραφα και κάποια ακόμα αντικείμενα
Ένα αστυνομικό αεροπλάνο της Ινδονησίας με 15 επιβαίνοντες αγνοείται μετά από πτήση προς το νησί Batam, νότια της Σιγκαπούρης, όπως γράφει ο Guardian.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τον Pangkal Pinang στο νησί Βangka και πιστεύεται ότι συνετρίβη το Σάββατο 3/12 μεταξύ των νησιών Mensanak και Senbangka ή, Gentar.
Μία ομάδα έρευνας ανακάλυψε αντικείμενα, που δεν έχει, ωστόσο, επιβεβαιωθεί αν ανήκουν στο αεροπλάνο που χάθηκε.
Πρόκειται για καθίσματα, αποσκευές και έγγραφα.
Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, Basarnas, είπε ότι βρέθηκαν και αντικείμενα που ανήκουν στους επιβαίνοντες.
"Βρήκαμε συντρίμμια" ανέφερε ο επικεφαλής της Basarnas, Bambang Soelistyo, προσθέτοντας ότι η ομάδα του ερευνά σε μία ακτίνα 200 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.
Παρόλο που δεν υπάρχουν αναφορές για επιζώντες, ο Soelistyo υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε κανένες, ενώ δεν έχουν βρεθεί και σοροί.
Πάνω από τέσσερα σκάφη της αστυνομίας χτενίζουν την περιοχή, μαζί με σκάφη του ναυτικού.
Σύμφωνα με μία δήλωση από την Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Σιγκαπούρης η τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους μέσω του ραντάρ ήταν 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Tanjung Pinang.
Με την άδεια των αρχών της Ινδονησίας, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και ένα Fokker 50 βρίσκονται στο σημείο για να βοηθήσουν τους Ινδονήσιους να εντοπίσουν το αεροπλάνο.
Δύο πλοία περιμένουν επίσης άδεια από τις ινδονησιακές αρχές για να συνδάμουν τις έρευνες και τις προσπάθειες διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης