Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Σώζεται η κυβέρνηση από την κατάρρευση - Κέρδισε τη στήριξη των κομμάτων για τον προϋπολογισμό

Νορβηγία: Σώζεται η κυβέρνηση από την κατάρρευση - Κέρδισε τη στήριξη των κομμάτων για τον προϋπολογισμό
Mέχρι τη Δευτέρα 5/12 η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Erna Solberg είχε προθεσμία για να καταλήξει σε συμφωνία με τους συμμάχους της
Διασώθηκε στο παρά πέντε η  δεξιά κυβέρνηση στη Νορβηγία, η οποία κινδύνευε να καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας λόγω των διαφωνιών για τον προϋπολογισμό του 2017, μετά την επίτευξη συμφωνίας την οποία διαπραγματεύθηκαν οι πολιτικοί, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η κρίση έληξε, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, την εφημερίδα Aftenposten και τη ταμπλόιντ VG, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι μέχρι τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Erna Solberg είχε προθεσμία για να καταλήξει σε συμφωνία με τους συμμάχους της, τους κεντρώους, τους χριστιανοδημοκράτες και/ή τους φιλελεύθερους, ώστε να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία έτοιμη να υιοθετήσει τον προϋπολογισμό της του 2017, διαφορετικά  η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα και οι Χριστιανοδημοκράτες έκριναν απαράδεκτες τις προτάσεις της κυβέρνησης  για τη φορολογία και ανεπαρκή την πολιτική της για το περιβάλλον.
Πλέον, μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων τα δύο κόμματα θα στηρίξουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως  δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των διαπραγματευτών Hans Olav Syversen του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, η συναίνεση σήμερα επιτεύχθηκε μετά την πρόσθεση έξι δισ. κορωνών (670 εκατ. ευρώ) για μέτρα για το κλίμα και το περιβάλλον, την πολιτική για την οικογένεια, την εκπαίδευση και την έρευνα, και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης