Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Ο Raul Castro ορκίστηκε να υπερασπιστεί «την πατρίδα και τον σοσιαλισμό»

Κούβα: Ο Raul Castro ορκίστηκε να υπερασπιστεί «την πατρίδα και τον σοσιαλισμό»
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Κούβας, Raul Castro, σε εκδήλωση - φόρο τιμής  στον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης Fidel Castro
Να «υπερασπιστεί την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Κούβας, Raul Castro, σε μια εκδήλωση - φόρο τιμής το Σάββατο 3/12 στον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης Fidel Castro που πέθανε την 25η Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.
Επιπλέον, ανακοίνωσε πως σύμφωνα με την επιθυμία του Fidel, θα καταθέσει στην Εθνοσυνέλευση ένα σχέδιο νόμου για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας.
Υπενθύμισε ότι ο Fidel επέμενε ότι μετά τον θάνατό του «το όνομά του κι η μορφή του να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ στις ονομασίες θεσμών, τοποθεσιών, πάρκων, λεωφόρων, δρόμων ή άλλων δημόσιων τόπων, και να μην ανεγερθούν ποτέ γι' αυτόν μνημεία, ανδριάντες, αγάλματα και άλλα τέτοια παρόμοια».
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο  Raul Castro μπροστά σε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πόλη του Σαντιάγο όπου η τέφρα του «λίδερ μάξιμο» θα ενταφιαστεί αργότερα σήμερα, «μπροστά στο λείψανο του Fidel (...) στην ηρωική πόλη του Σαντιάγο, ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τον σοσιαλισμό».
Το πλήθος φώναζε «Raul, ο λαός είναι μαζί σου», υπό τα βλέμματα λίγων αρχηγών κρατών-συμμάχων της νήσου, όπως ο Ν. Maduro, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, αλλά και πολιτικών όπως ο Luiz Inacio Lula da Silva και η Dilma Rousseff, πρώην προέδρων της Βραζιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης