Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Είναι αδιαμφισβήτητη η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης - Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει

Steinmeier: Είναι αδιαμφισβήτητη η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης -  Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει
Στην Αθήνα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F. Steinmeier
«Η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάννης είναι αδιαμφισβήτητη», τονίζει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F. Steinmeier.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «το θέμα είναι σαφές από πλευράς διεθνούς δικαίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για το προσφυγικό».
Για το Κυπριακό, ο ίδιος περιμένει ότι «όλοι οι συμμετέχοντες θα τηρήσουν εποικοδομητική στάση», προκειμένου οι Κύπριοι να ζήσουν την επανένωση της χώρας τους, όπως οι Γερμανοί στο παρελθόν.
Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την ελάφρυνση του χρέους, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.
Σημειώνεται ότι σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F. Steinmeier, θα συναντήσει με τον υπουργό Εξωτερικών,  Ν. Κοτζιά, και μαζί θα τελέσουν από κοινού στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τα εγκαίνια της έκθεσης "Διαιρεμένες Μνήμες".
Μετά τα εγκαίνια οι δυο άντρες θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα στο μουσείο της Ακρόπολης στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας πριν αυτός γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στις 17:30 το απόγευμα.
Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών μετά το πέρας της οποίας, θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.
Τέλος, αύριο, Δευτέρα 5/12, ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F. Steinmeier, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης