Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε 32 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Reuters: Σε 32 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα
Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας μέσα σε μία εβδομάδα
Ο τραγικός απολογισμός από την καταστροφή σε ανθρακωρυχείο της Κίνας ανήλθε σε 32 νεκρούς την Κυριακή 4/12, με το Reuters να επισημαίνει και το χαμηλό επίπεδο ασφάλειας στον βιομηχανικό τομέα της χώρας.
Η έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο 3/12 σε ένα μικρό ορυχείο στην Εσωτερική Μογγολία, κοντά στα σύνοραμε τη Μογγολία.
Αρχικά 181 εργάτες παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό, αλλά οι 149 διασώθηκαν στη συνέχεια, σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο Xinhua.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα μέσα στην εβδομάδα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ζήτησε την επανέναρξη της παραγωγής για να διαχειριστεί τις υψηλές τιμές του άνθρκα και τη ζήτηση λόγω χειμώνα.
Στην πρώτη καταστροφή, οι αρχές επιβεβαίωσαν την Παρασκευή 2/12 ότι 21 άνθρωποι πέθαναν όταν ένα ανθρακωρυχείο εξερράγη στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang.
Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει τα 2/3 της ενεργειακής κατανάλωσης στην Κίνα, αλλά τα ορυχεία είναι τα πλέον επικίνδυνα παγκοσμίως με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα, καθώς δεν πληρούν τα στάνταρντ ασφαλείας.
Η Κίνα έδωσε εντολή σε όλα τα ανθρακωρυχεία να αναβαθμίσουν την ασφάλειά τους από τον περασμένο μήνα.
Τα ατυχήματα σήμαναν συναγερμό στις ρυθμιστικές αρχές, καθώς από τον περασμένο μήνα η Κίνα αύξησε την παραγωγή για να ανταποκριθεί στη ζήτηση του χειμώνα.
Στις 31 Οκτωβρίου είχαν σκοτωθεί άλλοι 33 άνθρωποι σε μία έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική επαρχία Chongging.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης