Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βρετανική RBS θα πληρώσει 940 εκατ. ευρώ σε μετόχους της στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού

Η βρετανική RBS θα πληρώσει 940 εκατ. ευρώ σε μετόχους της στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού
Σήμερα, η RBS ανήκει σε ποσοστό 73% στο βρετανικό Δημόσιο και ακόμα πασχίζει να συνέλθει από την χρηματο-οικονομική κρίση του 2008
Εξωδικαστικό συμβιβασμό για την αποζημίωση μετόχων της με 800 εκατ. στερλίνες (περίπου 940 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 η μεγάλη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS).
Η αποζημίωση κλείνει τις υποθέσεις αγωγών που έχουν υποβάλλει τρεις ομάδες θεσμικών επενδυτών της τραπέζης επί συνόλου πέντε ομάδων μετόχων της, οι οποίες αφορούν σε αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου κατά 12 δισ. στερλίνες το 2008, λίγους μήνες προτού η τράπεζα διασωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση με κόστος 45 δισ. στερλίνες.
Η διάσωση-κρατικοποίηση της RBS προκάλεσε τεράστιες απώλειες 80% στην αξία των μετοχών της.
Οι ομάδες των επενδυτών που έχουν υποβάλει αγωγή κατά της RBS ισχυρίζονται, ότι εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της RBS, η οποία είχε στόχο την ενίσχυση των κεφαλαίων της βρετανικής τραπέζης μετά την κατάρρευση της συμφωνίας εξαγοράς της ολλανδικής ABN Amro έναντι 49 δισ. στερλίνων.
Σήμερα, η RBS ανήκει σε ποσοστό 73% στο βρετανικό Δημόσιο και ακόμα πασχίζει να συνέλθει από την χρηματο-οικονομική κρίση, όπως κατέδειξε το γεγονός, ότι είναι η μοναδική συστημική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που απέτυχε στα πρόσφατα «τεστ αντοχής» που διεξήγαγε η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης