Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν μου αρέσουν οι στρατηγικές των φαρμακοβιομηχανιών - Θα μειώσω τις τιμές

Trump: Δεν μου αρέσουν οι στρατηγικές των φαρμακοβιομηχανιών - Θα μειώσω τις τιμές
«Ο στόχος μου δεν αλλάζει»
Τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών ξεκαθάρισε ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι αναλυτές των αγορών μάλλον έχουν παρεξηγήσει τις προθέσεις του, καθώς μετά την εκλογή του οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών έχουν σκαρφαλώσει κατά (μέσο όρο) περίπου 9%.
«Ο στόχος μου δεν αλλάζει.
Θα μειώσω τις τιμές στα φάρμακα.
Δεν μου αρέσουν οι στρατηγικές ποτ εφαρμόζουν οι φαρμακοβιομηχανίες.
Σε άλλο μέρος των δηλώσεων του στο περιοδικό «Times», το οποίο τον ανακήρυξε και ως προσωπικότητα της χρονιάς, ο Ρεπουμπλικάνος αναφέρεται στο φαινόμενο του εθνικισμού και στο γεγονός ότι πλέον «οι πολίτες είναι υπερήφανοι για τις χώρες τους».
«Οι άνθρωποι απορρίπτουν τις ιδέες που τους επιβάλλονται.
Γι' αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα», δήλωσε για την Ιταλία.

Έως και 1,5 τρισ. δολάρια θα φτάσει το συνολικό κόστος για φαρμακευτικές συνταγές έως το 2021

Το υπέρογκο ποσό των 1,5 τρισ. δολαρίων αναμένεται να φτάσει το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την αγορά φαρμάκων που περιέχονται σε ιατροφαρμακευτικές συνταγές το διάστημα 2017 - 2021, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα («Outlook for Global Medicines through 2021») της Quintiles IMS Holding.
Ωστόσο, το ετήσιο ποσό που θα διατεθεί παγκοσμίως για το εν λόγω διάστημα είναι αυξημένο με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το αντίστοιχο τα προηγούμενα χρόνια.
Ενδεικτικά, η ετήσια αύξηση θα κυμανθεί από 4 έως 7% την πενταετία 2017 – 2021, από 9% το 2014 και το 2015.
Σημειώνεται πως για το 2016 το ποσό που θα διατεθεί παγκοσμίως για την αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων υπολογίζεται στα περίπου 370 δισ. δολάρια.
Από τα 1,5 τρισ. που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα 675 τρισ. θα ξοδευτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως μόνο το 1 τρισ. θα δοθεί από τους καταναλωτές, καθώς το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί από ασφαλίσεις, σχετικές κρατικές επιδοτήσεις κλπ.
Το ποσό που θα δοθεί για την αγορά φαρμάκων είναι αισθητά υψηλότερο στις αναπτυγμένες χώρες, ειδικά σε όσες ευημερούν οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης