Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με Obama ο Trump - Τον συμβουλεύεται και για τους διορισμούς υπουργών

Σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με Obama ο Trump - Τον συμβουλεύεται και για τους διορισμούς υπουργών
Trump: «Προφανώς διαφωνούμε κάθετα επί ορισμένων πολιτικών και ζητημάτων, [όμως] τον συμπαθώ [τον Obama] ιδιαίτερα ως άνθρωπο... Πραγματικά ενδιαφέρεται για τη χώρα»
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ζητά συχνά τη συμβουλή του υφισταμένου προέδρου, Barack Obama, αναφορικά με την καταλληλότητα των ανθρώπων που επιδιώκει να διορίσει σε θέσεις-«κλειδιά», οι οποίοι θα συνθέτουν το κυβερνητικό του σχήμα αφού αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2017.
Το παράξενο σε αυτήν την περίπτωση είναι, κατά το παρελθόν ο Trump είχε καταφερθεί εναντίον του Obama σε αμέτρητες περιπτώσεις, όντας μάλιστα εκ των βασικών, αμετανόητων (μέχρι πρόσφατα) υποστηρικτών της θεωρίας, ότι ο Obama δεν είναι γεννημένος σε αμερικανικό έδαφος.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, μέχρι την εκλογική νίκη του Trump.
Τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν από την ημέρα που ο Obama δέχθηκε τον θριαμβευτή των προεδρικών εκλογών στον Λευκό Οίκο, συζητώντας (πολιτισμένα) μαζί του ζητήματα προετοιμασίας μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Trump, συζητά με τον Obama τακτικά, ζητώντας τη γνώμη του σε μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων για τους διορισμούς υπουργών του, για τα μεγαλύτερα προβλήματα των ΗΠΑ, αλλά και για τα μεγαλύτερα προτερήματα της χώρας.
Όπως σχολίασε ο Trump, «προφανώς διαφωνούμε κάθετα επί ορισμένων πολιτικών και ζητημάτων, [όμως] τον συμπαθώ [τον Obama] ιδιαίτερα ως άνθρωπο... Πραγματικά ενδιαφέρεται για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης