Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ

Le Pen: Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ
Η Γαλλίδα πολιτικός έχει αφήσει υπόνοιες και κατά τη διάρκεια προηγούμενων ομιλιών της για ένα δημοψήφισμα με θέμα την απόσχιση από την Ε.Ε.
Με νέες βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέρχεται η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και μεγάλο φαβορί για την προεδρία, Marine Le Pen.
Όπως ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις, αν κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές την άνοιξη του 2017 θα καλέσει δημοψήφισμα τόσο για τη συμμετοχή της χώρας της στην Ε.Ε., όσο και στο νομισματικό μπλοκ της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, η Γαλλίδα πολιτικός έχει αφήσει υπόνοιες και κατά τη διάρκεια προηγούμενων ομιλιών της για ένα δημοψήφισμα με θέμα την απόσχιση από την Ε.Ε.
Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial διαπίστωνε «νίκη» του υποψηφίου των Συντηρητικών για τη γαλλική προεδρία Francois Fillon με 65% έναντι της ηγέτιδας της Marine Le Pen, στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου 2017.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 3.200 πολιτών, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακώς σε ερωτηματολόγια το διάστημα 28 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου στο ερώτημα «ποιόν θα ψηφίζατε αν ο πρώτος γύρος των εκλογών του Απριλίου διεξαγόταν την Κυριακή».
Το ερώτημα τέθηκε μετά την ανακοίνωση του σοσιαλιστή προέδρου Francois Hollande ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πριν ο πρωθυπουργός Manuel Valls ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.
Στη δημοσκόπηση ετέθη και το ερώτημα «ποιόν θα ψηφίζατε στον δεύτερο γύρο αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Emmanouel Macron βρισκόταν αντιμέτωπος με την Lepen».
Το 62% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Macron.
Ο Macron, πρώην υπουργός Οικονομίας του Hollande εμφανίζεται τρίτος στα πιθανά σενάρια για τον πρώτο γύρο των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης