Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Manuel Valls συσπειρώνει τους αριστερούς ψηφοφόρους - Ενισχύεται η δημοτικότητά του

Γαλλία: Ο Manuel Valls συσπειρώνει τους αριστερούς ψηφοφόρους - Ενισχύεται η δημοτικότητά του
Ανεξαρτήτως του ποιος θα κερδίσει το «εισιτήριο» του κόμματος, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος θα αποτύχει να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Ο Manuel Valls, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, που παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της χώρας το 2017, εμφανίζεται να συσπειρώνει τους αριστερούς ψηφοφόρους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, η δημοτικότητα του Valls έχει ενισχυθεί στις τάξεις των αριστερών ψηφοφόρων, μετά την ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις εκλογές του 2017.
Πιο συγκεκριμένα, ένας στους δύο αριστερούς ψηφοφόρους δήλωσε πως θα ψήφιζε τον Valls στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe για λογαριασμό της BFM TV.
Το ποσοστό του Valls εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, και του δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα των Σοσιαλιστών.
Ανεξαρτήτως του ποιος θα κερδίσει το «εισιτήριο» του κόμματος, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος θα αποτύχει να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της χώρας Francois Fillon και η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, με τον Fillon να κερδίζει τις εκλογές με περίπου τα 2/3 των ψήφων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης