Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μένος Erdogan για την κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής Βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας

Μένος Erdogan για την κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής Βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας
«Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο»
Την οργή του για την κράτηση της αντιπροέδρου (Aysenur Bahçekapili) της τουρκικής Βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας για περίπου από μία ώρα εξέφρασε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, απαιτώντας μάλιστα να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο από το γερμανικό κράτος.
Η Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, κρατήθηκε προσωρινά από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας, επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.
Αμέσως πως μετά το περιστατικό, το οποίο έγινε χθες Δευτέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu να δράσει.
Ο κ. Cavusoglu κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα και του ζήτησε εξηγήσεις.
«Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο.
Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς;
Και μετά λένε τον Erdogan δικτάτορα.
Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Erdogan.
Σύμφωνα με την Hurriyet, η αντιπρόεδρος της Βουλής έχασε το διαβατήριό της και το τουρκικό προξενείο της προμήθευσε με ένα προσωρινό έγγραφο για τη μετακίνησή της.
Η γερμανική αστυνομία, ωστόσο, δεν δέχτηκε -αρχικώς- το έγγραφο, με αποτέλεσμα η κυρία Bahcekapili να αποσυρθεί στο αρμόδιο γραφείο και να ελεγχθεί.
«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο.
Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, εκείνοι μου απάντησαν ότι "αυτό δεν μας ενδιαφέρει”.
Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο.
Ήμουν έξαλλη.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση;
Δεν θέλουμε τέτοια Ε.Ε” τους φώναξα και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω», ανέφερε κ αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης