Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στον Draghi ασκήθηκαν πιέσεις για 12μηνη παράταση του QE - Ενστάσεις από την Bundesbank

Bloomberg: Στον Draghi ασκήθηκαν πιέσεις για 12μηνη παράταση του QE - Ενστάσεις από την Bundesbank
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο πρόεδρος της Bundesbank εξέφρασε τις ανησυχίες του για την χορήγηση μεγάλης κλίμακας στήριξης της οικονομίας
Πιέσεις για μεγαλύτερη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης άσκησαν κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.
Ειδικότερα, κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας πρότειναν την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 12 μήνες μετά τον Μάρτιο του 2017, τρεις μήνες περισσότερους από την 9μηνη παράταση που αποφασίστηκε τελικά.
Η κεντρική τράπεζα που εδρεύει στη Φρανκφούρτη αποφάσισε να επεκτείνει το σχέδιο περιουσιακό στοιχείο κατά εννέα μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 αν και μείωσε το ρυθμό των μηνιαίων αγορών στα 60 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα άλλο σενάριο που εξετάστηκε ήταν μια εξάμηνη παράταση του προγράμματος με το σημερινό ρυθμό των 80 δισ. ευρώ - ένα σενάριο που προβλεπόταν από τους περισσότερους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg πριν τις ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την χορήγηση μεγάλης κλίμακας στήριξης της οικονομίας για άλλους 12 μήνες, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα της ΕΚΤ να αντιδράσει στα οικονομικά στοιχεία που αναμένονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης