Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πόρτλαντ αυξάνει τους φόρους σε επιχειρήσεις με μεγάλες μισθολογικές διαφορές για στήριξη αστέγων

Το Πόρτλαντ αυξάνει τους φόρους σε επιχειρήσεις με μεγάλες μισθολογικές διαφορές για στήριξη αστέγων
Το νέο μέτρο θα αυξήσει τα έσοδα των τοπικών αρχών του Πόρτλαντ κατά 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο του 2018 και θα αφορά σε τουλάχιστον 540 εισηγμένες επιχειρήσεις
Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι τοπικές αρχές του Πόρτλαντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα των αστέγων και να χρηματοδοτήσουν δράσεις για την υποστήριξή τους: Αυξάνουν τους φόρους στις επιχειρήσεις της πόλης στις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος κερδίζει τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο υπάλληλό τους.
Συγκεκριμένα, στις εταιρείες της πόλης στις οποίες ο διευθύνων σύμβουλός τους κερδίζει 100 φορές τον μέσο μισθό των εργαζομένων τους, θα υποστούν αύξηση 10% στους φόρους τους.
Η αύξηση στους φόρους θα ανέρχεται σε 25% στις περιπτώσεις στις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος κερδίζει 250 φορές τον μέσο μισθό των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους επιπλέον φόρους θα κατευθυνθούν στο σύνολό τους σε δράσεις στήριξης και επανένταξης στην κοινωνία των περίπου 1.800 αστέγων της πόλης.
Υπολογίζεται, ότι το νέο μέτρο θα αυξήσει τα έσοδα των τοπικών αρχών του Πόρτλαντ κατά 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο του 2018 και θα αφορά σε τουλάχιστον 540 εισηγμένες επιχειρήσεις.
Σε έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής, είχε διαπιστώσει, ότι το 2013 οι διευθύνοντες σύμβουλοι στις ΗΠΑ κέρδιζαν κατά μέσο όρο 300 φορές περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο στην εταιρεία τους, από «μόλις» 20 φορές το 1965.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης