Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Δ.Σ. της Monte dei Paschi συνεδριάζει για το μέλλον της τράπεζας - Bail-in ή απέλπιδα προσπάθεια για ΑΜΚ;

Το Δ.Σ. της Monte dei Paschi συνεδριάζει για το μέλλον της τράπεζας - Bail-in ή απέλπιδα προσπάθεια για ΑΜΚ;
Ραγδαίες οι εξελίξεις για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Monte dei Paschi συνεδριάζει εκτάκτως απόψε, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει άμεσα σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, κάτι που ενέχει απώλειες για τους ομολογιούχους, ή αν θα προσπαθήσει για μια τελευταία φορά να βρει λύση από τις αγορές για τα 5 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, που χρειάζονται για να σταθεί η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλία στα πόδια της.
Την είδηση μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, επικαλούμενη τρεις πηγές κοντά στο διοικητικό συμβούλιο.
Όπως επισημαίνουν οι FT, η απόφαση του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου, Marco Morelli - που θα μπορούσε να υλοποιηθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - έρχεται μετά την απόφαση του εποπτικού συμβουλίου (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) απέρριψε το αίτημα της τράπεζας για επέκταση του χρονικού περιθωρίου για την εξεύρεση των 5 δισ. ευρώ κατά τρεις εβδομάδες.
Στο αίτημά της, η Monte dei Paschi υποστήριζε πως η πολιτική αναταραχή, ως αποτέλεσμα της παραίτησης Renzi, μετά την απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης στο δημοψήφισμα, κατέστησε σχεδόν απίθανη την ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τους FT, η Ιταλία ανησυχεί για το ενδεχόμενο προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης της Monte dei Paschi, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθεί ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τη UniCredit, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017.
Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση είναι επιφυλακτική μετά το bail in στους μικροεπενδυτές τεσσάρων μικρών τραπεζών έναν χρόνο νωρίτερα, που οδήγησε διαμαρτυρίες και τουλάχιστον μια αυτοκτονία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης